Magen v.23

Nu har magen växt lite så nu syns de att jag är gravid tom när jag har jacka på mej har jag fått höra att nu börjar jag bli tjock. Men ändå är jag ganska liten. Jag märker av att magen finns där ialf, svårt att andas ibland och jag är inte lika smidig.

Gravidteten: Kliar som fan på magen, halsbränna, magkattar, ont i kroppen efter att ha gått eller stått länge, foglosning. Fast ingenting jag klagar över än så länge ialf :) Och för en vecka sen ungefär börja känna när han hickar, underbart!

Och förresten de är en till liten pojke som ligger där inne :)


Syns inte så mkt i den här t-shirten










Vecka 23


Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Bebisens julklapp

Bebisen fick en julklapp av Niclas familj också :)



Elvins julklappar

 

Vart mest kläder i år för de var nog de ända jag önskade till honom och skridskor. Annars har han allt och leksaker har han alldeles för mycket av. Men nu har han fått nya såna också så jag kan rensa ur dom han inte leker med. Finns nog många såna uppe på rummet. Han är super nöjd med sina saker och har lekt med dom hela dagen sen han kom hem :) Han fick även en bobb och pengar på sparkontot! Elvin är super nöjd!!:)


Äntligen hemma




Nu
har jag min lillälskling hemma. Kom på förmiddan så vi har hunnit pussats, lekt med nya leksakerna och kollat på Bärgar två ggr. Nya favorit filmen!

Innan Elvin kom hem var jag ner med stan och lunchade med Sussi och Lina. Sjukt längesen vi sågs! Vart en kortis för Elvin skulle ju komma hem :)

Händer inte så mycket mer ikväll. Elvin ska snart sova och Niclas sover redan. Ganska trött han efter att ha jobbat tolv timmars idag och igår. Men sista dagen imorgon sen är han ledig tills måndag. Ska till en stuga över nyår med hans kompis + tjej som också är gravid så blir jätte lugnt och skönt! Hoppas Satu och Johan också följer med.....

Saknar

Längtar efter Elvin som en tok!! Han har varit hos sin farmor sen i lördags och kommer hem imorn. Sjukt de där, när han var hemma tyckte jag att de skulle vara så skönt att han åkte så jag skulle få sova men så fort han hade åkt saknade jag han. De blir så tomt....

Men var uppe efter sju idag ändå fast Elvin inte är hemma. Barnvakt åt Satus flicka Emma, sjukt trött och seg så tänkte sätta på en film nu till henne.

Har varit kort jul i år bara ett julfirande, så jag har inte tröttnat på julmaten. Vill ha mer!!!! Men hade jätte trevligt ändå hemma hos Niclas storesyster :) Sen åkte ju Elvin bort och då kändes inte som nån idé att fira nå mer jul.

Berättar sen vad Elvin har fått i julklapp och så ska jag fixa en ny magbild, har blivit lite fetare nu ;)


 

 

 

 


Bebis sparkar



Är bara i vecka 21 men de känns redan som att bebisen ska sparka sig ut genom magen. Förstå om tio veckor....Men de är jätte häftigt att se och känna :) Med Elvin kände jag inte lika tydligt för då låg moderkakan framåt och nu ligger den bakåt.

Man ser tydligast vid höger om naveln och ungefär vid 0.38.

RSS 2.0