V.27 (26+4)

Nu börjar jag känna att magen är ivägen när jag plockar upp från golvet. Lite drygt men tur att jag har min lilla Elvin som gärna hjälper till. Idag tex gav han mej tvätten och jag hängde upp.

Sparkar på som vanligt så oftast har jag svårt att somna eller somna om. Har känt lite svagt hur han börjar komma åt mina revben. Så mysigt ibland när Niclas ligger och "leker" med bebisen. Han trycker på foten så sparkar han tillbax :) Ont i kroppen får jag efter att ha rört mej mycket och jag måste tänka på hur jag sitter.

Men
mår jävligt bra ändå och jag tror inte att de är något som jag tycker är speciellt jobbigt. Och jag njuter varje dag över att vara gravid!


Allvarligt den här graviditeten har gått sjukt fort!!


Svårt att knäppa kort på sig själv så ska säga åt Niclas att knäppa :)

 


Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Ny vagn och babyskydd

Var in till barnenshus idag och beställde en barnvagn. Emmaljunga city cross vart de. Ingen ide med syskonvagn har jag tänkt, så de blir ståbräda till Elvin. Men vi kommer ha en vagn till han också utifall vi ska iväg på nåt större. Eller så funderar jag på att köpa en lättare syskonvagn som babytravel.

Niclas var helt inställd på att vagnen skulle vara vit och först gick jag med på att liggdelen fick vara de men när vi där så ändra jag mej. Så liggdelen blev silver check och sittdelen i pro coffee.

Jätte nöjd och längtar tills vagnen kommer. Fast helst av allt skulle jag vilja ha en phil&teds men de gick han absolut inte med på. Han tycker inte vagnen ser stabil ut och att den kommer vicka, vilket nog kan vara sant. Smart ibland han.


City cross pro coffee

 

De här är inte city cross! Men en såns liggkorg blir de i färgen silver check.

 


Köpte även ett nytt babyskydd :) Akta graco, mörkblå! Super nöjd med de märket har bara haft de på Elvins bilbarnstolar.


Ny film när bebisen sparkar

Kan inte komma ihåg att Elvin sparkade så här mycket som bebisen gör. Ibland vaknar jag och kan inte somna om för att han sparkar så mycket. Tänk när han blir större och kommer nå revbena, dom kommer gå av!

Men de är mest mysigt när han sparkar och Elvin brukar ha handen på magen och säga att han vill känna när lillebror sparkar. Han kan sitta med handen där hur längesom helst, men jag vet inte riktigt om han känner. Han brukar även prata med magen och pussa på den, mysigast! Underbart nu när även Niclas kan känna tydligt hur han sparkar



Helg

Har varit i Högbo idag med Satu plus barn så nu sitter jag helt slut i soffan. Elvin somnade nyss nu när han satt här brövid mej. Han ramla bara framåt så först trodde jag att han hade svimmat. Han har egentligen slutat sovit middag men nu lär jag låta han sova en stund. Förstår att han är trött idag efter att ha varit vaken en timme inatt och så sov han inte klart i morse utan Niclas väckte han och sen har vi varit ute.

Ska börja med maten nu strax så den är klar tills Niclas kommer hem, skit hungri nu!! Sen ikväll blir de bara mys!:)



Elvin äter årets första semla:)







Fyfan

Har haft sån jävla halsbränna och magkatarr nästan enda från början. Men jag får skylla mej själv för jag äter en massa cholkad, fet mat , stark mat och juicer. Har blivit sjukt sugen på starka saker, som fefferoni skulle jag vilja äta till allt!!
Men de är så drygt att inte kunna äta de jag vill, vägrar bara äta kokt mat. Men idag har jag sån hemsk halsbränna så jag har inte kunnat ätit nå nu ikväll. Har ätit lite yoghurt och ska äta mer när Niclas kommer hem om han kommer ihåg att köpa.


 


Bristningar

Än så länge har jag inte fått nån ny bristning. Men dom jag fick med Elvin har blivit synligare nu.

När jag väntade Elvin så hade jag inte en ena bristning fören tre veckor innan han kom. Så de smäller väll bara till och sen blir jag full med ränder. Inget jag vill så jag hoppas verkligen att jag klarar mej...


Bilden 1 vecka gammal


Elvin dansar till favorit skivan Byggare Bob


RSS 2.0